Kuřecí steaky na švestkách
Suroviny
- 125 g Sýr Niva (Rokfór)
- 150 g Švestky
- 100 ml Víno červené
- 150 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Šalotka
- 4 ks Kuřecí prsa
- 2 ks Hřebíček
- 2 ks Nové koření celé
- 2 ks Pepř černý celý
- 6 ks Ořechy vlašské
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1545 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 108 g
- Sodík 1003 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 151.4 mg
- Draslík 2114.1 mg
- Vláknina 31971.6 mg
- Vitamín A 31971.6 mg
- Vitamín B6 2.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky omyjeme a vypeckujeme, šalotku oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
-
2
Omyté řízky osušíme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na oleji. Maso vyjmeme z pánve.
-
3
Do výpeku vložíme šalotku, hřebíček, nové koření, pepř a vše podusíme. Zalijeme vínem, vývarem a octem. Přidáme švestky a krátce povaříme. Koření vyjmeme a přidáme půlky ořechů.
-
4
Směs vložíme do nákypové formy a navrch položíme řízky. Posypeme je rozdrobenou Nivou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
-
5
Podáváme s bramborovými knedlíky.