Krůta s meruňkovo-ořechovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Marmeláda meruňková
- 250 g Meruňky sušené
- 200 g Ořechy vlašské
- 2500 g Krůta mražená
- 250 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Zázvor celý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 943 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 37 g
- Sodík 265 mg
- Bílkoviny 99 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 8 mg
- Draslík 648.7 mg
- Vláknina 10827.7 mg
- Vitamín A 10827.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 128.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtu omyjeme, osušíme a zevnitř i na povrchu potřeme solí, pepřem a lžící másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na pekáči asi 30 minut prsíčky dolů.
-
2
Potom krůtu obrátíme, potřeme zbylým máslem a pečeme dalších 30 minut.
-
3
Meruňkovou marmeládu rozmícháme dohladka a promícháme s oloupaným, jemně nakrájeným zázvorem, špetkou papriky a skořice. Směsí potřeme maso. Přidáme sušené meruňky, půlky ořechů, zalijeme vývarem a pečeme dalších 20 minut.
-
4
Upečenou krůtu vyjmeme z pekáče a necháme na teplém místě. Vypečenou šťávu krátce povaříme a dochutíme.