Grilovaná sekaná s kozím sýrem
Suroviny
- 1000 g Maso mleté - mix
- 200 g Sýr kozí
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 954 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 64 g
- Sodík 475 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 100.8 mg
- Draslík 254.7 mg
- Vláknina 2225.8 mg
- Vitamín A 2225.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemli přelijeme pivem a necháme ji rozmočit. Oloupaná rajčata zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme. Žemli vymačkáme, rozmělníme a spolu s vejci vmícháme do mletého masa. Přidáme cibuli, česnek, rajčata a nasekanou petrželku. Směs osolíme a opepříme.
-
2
Alobal potřeme olejem a posypeme mletou paprikou. Z masové směsi vytvarujeme váleček a zabalíme do alobalu. Grilujeme asi 20 minut. Potom alobal rozevřeme a sekanou několikrát šikmo nakrojíme. Do zářezů vložíme na plátky nakrájený kozí sýr a znovu uzavřeme. Grilujeme ještě několik minut, dokud se sýr nezačne tavit.