Omáčka houbová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 28 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 557.2 mg
- Vláknina 7900.5 mg
- Vitamín A 7900.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájený pórek osmahneme na malém množství oleje.
-
2
Když pórek změkne, přidáme na malé kousky nakrájený párek a chvíli smažíme, aby se pórek nepřipálil.
-
3
Přisypeme žampionové plátky, podlijeme vodou, okořeníme a dusíme. Poté zahustíme omáčku jíškou.