Bramborový salát s dresinkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 17 g
- Sodík 405 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 979.6 mg
- Vláknina 11039.8 mg
- Vitamín A 11039.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, scedíme a po částečném vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Polníček omyjeme a 75 g listů rozmixujeme s horkým vývarem, olejem a octem. Osolíme, opepříme a osladíme podle chuti.
-
3
Plátky brambor smícháme s dresinkem a necháme odležet asi 1 hodinu.
-
4
Ředkvičky očistíme a nakrájíme na nudličky. Vejce vařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na dílky. Ředkvičky, vejce a zbylý polníček zlehka vmícháme do salátu a podáváme.