Bramborový salát s dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 100 g Salát Polníček
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 5 ks Ředkvička
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Olej salátový
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 405 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 979.6 mg
  • Vláknina 11039.8 mg
  • Vitamín A 11039.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, scedíme a po částečném vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Polníček omyjeme a 75 g listů rozmixujeme s horkým vývarem, olejem a octem. Osolíme, opepříme a osladíme podle chuti.

  • 3

    Plátky brambor smícháme s dresinkem a necháme odležet asi 1 hodinu.

  • 4

    Ředkvičky očistíme a nakrájíme na nudličky. Vejce vařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na dílky. Ředkvičky, vejce a zbylý polníček zlehka vmícháme do salátu a podáváme.

Komentáře k receptu