Plněná rajčata s jáhlami a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Jáhly - loupané proso
  • 10 g Máta
  • 100 g Sýr Ricotta
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 0.04 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 75.1 mg
  • Draslík 439.2 mg
  • Vláknina 8810.2 mg
  • Vitamín A 8810.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly vaříme v zeleninovém vývaru asi 20 minut. Rajčata omyjeme, vydlabeme vnitřky, dužinu nakrájíme na kousky. Polovinu dužiny promícháme s polovinou pokrájené cibule, s nasekanou mátou, sýrem, vejcem a jáhlami. Podle chuti osolíme a opepříme. Připravenou směsí naplníme vydlabaná rajčata.

  • 2

    Na pánvi na másle osmahneme zbylou cibuli a rozkrájená rajčata. Osolíme, opepříme a vložíme do vymazané zapékací mísy. Navrch položíme plněná rajčata, pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu