Telecí závitky s bylinkovým tvarohem
Suroviny
- 20 g Petržel - nať
- 150 g Tvaroh jemný
- 50 g Sýr Parmezán
- 10 g Bazalka
- 700 g Telecí kýta
- 150 g Zakysaná smetana
- 250 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 18 g
- Sodík 571 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 164.3 mg
- Draslík 814.3 mg
- Vláknina 868 mg
- Vitamín A 868 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou petržel a bazalku nasekáme, vmícháme do tvarohu spolu s nastrouhaným sýrem a strouhankou. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.
-
2
Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, potřeme tvarohovým krémem a svineme do závitků. Sepneme je párátky.
-
3
Závitky opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji, vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek rozvaříme s vínem, vmícháme smetanu a vaříme 15 minut. Omáčku osolíme, opepříme, vložíme závitky a pod pokličkou zvolna dusíme 20 minut.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.