Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1095 kcal
- Sacharidy 149 g
- Tuky 43 g
- Sodík 670 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 367.1 mg
- Draslík 173.6 mg
- Vláknina 8168 mg
- Vitamín A 8168 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí smícháme s trochou cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu hladké mouky a promícháme. Vznikne řídké těstíčko - kvásek, který necháme kynout na teple.
-
2
Do zbylé mouky přidáme vejce,zbylý cukr, kůru z omytého citronu, 200g rozpuštěného másla, sůl, zbylé vlažné mléko a vykynutý kvásek. Vše dobře promícháme a propracujeme.
-
3
Těsto necháme dostatečně vykynout. Rozválíme je na silnější prameny o průměru asi 2cm. Nakrájíme dílky a ve vrstvách je skládáme do pekáče vytřeného máslem. Jednotlivé vrstvy i dílky promašťujeme zbylým máslem.
-
4
Buchtičky necháme znovu kynout a na povrchu je potřeme máslem. Ve středně vyhřáté troubě do červena upečeme.
-
5
Při podávání porce buchtiček přeléváme horkým vanilkovým krémem.
-
6
Příprava krému: Polovinu dávky mléka svaříme s 2/3 cukru.
-
7
Do vařicího mléka vlijeme puding rozmíchaný s částí zbylého mléka aza stálého prošlehávání převaříme do zhoustnutí.
-
8
Potom do směsi zamícháme žloutky rozšlehané se zbylým cukrem a zbylým mlékém. Za stálého prošlehávání uvedeme krém zvolna téměř do varu. Nesmí se vařit, aby se žloutky nesrazily. Do krému nakonec přidáme vanilkový cukr.
-
9
Před podáváním dáme krém do nádoby s horkou vodou.