Kysané zelí s mangem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 4 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 723 mg
- Vláknina 10397.2 mg
- Vitamín A 10397.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné šalotky na jemno nakrájíme, jablka rozpůlíme a odstraníme jádřinec.
-
2
Kysané zelí pomačkáme vidličkou, do šťávy vmícháme med, olej, jablka, osolíme a opepříme. Do zelí přidáme nakrájenou šalotku a zalijeme připraveným dresinkem.
-
3
Oloupané mango rozkrájíme na kostičky a spolu s omytým salátem upravíme na talíř. Přidáme zelí a podáváme.