Krůtí prsa s broskvemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kompot broskvový
  • 750 g Krůtí prsa
  • 1.71 g Máslo čerstvé
  • 100 g Nudle široké
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 122.4 mg
  • Draslík 618.8 mg
  • Vláknina 4686.3 mg
  • Vitamín A 4686.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, vložíme do kastrolu spolu s očištěnou celou mrkví, cibulí a bobkovým listem. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme pod pokličkou asi 30 minut. Uvařené maso vyjmeme, necháme vychladnout a rozkrájíme na kousky.

  • 2

    Nudle uvaříme obvyklým způsobem, po uvaření je scedíme.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na plátky pokrájené broskve a zlehka je osmahneme. K broskvím přidáme uvařené nudle, maso, vše zamícháme a prohřejeme.

  • 4

    Před podáváním posypeme pokrm nasekanou pažitkou a koprem.

Komentáře k receptu