Palačinky s čokoládou a šlehačkou

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 240 g Vejce slepičí
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 10 g Sůl
  • 750 g Mouka polohrubá
  • 300 g Máslo čerstvé
  • 400 g Džem jahodový
  • 100 g Cukr moučkový
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1500 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 900 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 197.3 mg
  • Draslík 167.8 mg
  • Vláknina 6950 mg
  • Vitamín A 6950 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce dobře rozmícháme, mírně osolíme, zředíme mlékem a za stálého prošlehávání přisypeme prosátou polohrubou mouku.

  • 2

    Ze vzniklého hladkého těstíčka po obou stranách upečeme v máslem vytřené pánvi tenké palačinky.

  • 3

    Upečené palačinky tence potřeme džemem, v polovině je přeložíme a překrojíme je.

  • 4

    Při podávání palačinky posypeme moučkovým cukrem, nastrouhanou čokoládou a ozdobíme je ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu