Hovězí steaky s bramborovou čepicí
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 150 g Brambory
- 60 g Sýr smetanový tavený 45%
- 200 ml Chilli omáčka
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčice kremžská
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 0.7 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 29 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 147.5 mg
- Draslík 977.5 mg
- Vláknina 3740.5 mg
- Vitamín A 3740.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a po obou stranách zprudka osmažíme v rozpáleném oleji. Plátky vyjmeme z pánve, ještě mírně osolíme a potřeme slabě hořčicí.
-
2
Oloupané brambory nastrouháme, přidáme jemně pokrájenou cibuli a utřený česnek. Přimícháme vejce, sýr, strouhanku, sůl a pepř.
-
3
Maso vložíme do pekáče, překryjeme bramborovou směsí a zapékáme v troubě při 180 stupních Celsia asi 15 minut.
-
4
Maso i s bramborami rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.