Koprová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 0.5 ks Bujón hovězí
  • 8 dl Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 152 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 72.4 mg
  • Draslík 68.8 mg
  • Vláknina 724.5 mg
  • Vitamín A 724.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozšleháme a povaříme 20 minut. Přidáme bujón, sůl a rozšlehané vejce, které necháme v polévce srazit.

  • 2

    Do polévky přilijeme mléko, uvedeme do varu, přisypeme jemně nasekaný kopr a necháme jen přejít varem.

  • 3

    Žemli nakrájenou na kostičky opražíme nasucho na teflonové pánvi a podáváme zvlášť k polévce.

Komentáře k receptu