Vepřové kotlety s ostrou omáčkou
Suroviny
- 100 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 4 ks Vepřové kotlety
- 2 ks Feferony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 6 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
- 4 polévková lžíce Majonéza
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 49 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 83.9 mg
- Draslík 421.4 mg
- Vláknina 281.3 mg
- Vitamín A 281.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety na okrajích a u kostí nařízneme, maso naklepeme. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou a zvolna opečeme na oleji po obou stranách. Kotlety vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
2
Do výpeku v pánvi přidáme několik kapek worcesteru, přilijeme vývar a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu.
-
3
Majonézu smícháme s jogurtem, nasekanými feferonkami, protlakem, vínem, cukrem a solí.
-
4
Kotlety upravíme na talíře, podlijeme šťávou a přelijeme připravenou omáčkou.
-
5
Podáváme s hranolky nebo s rýží.