Vepřové kotlety s ostrou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 83.9 mg
  • Draslík 421.4 mg
  • Vláknina 281.3 mg
  • Vitamín A 281.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety na okrajích a u kostí nařízneme, maso naklepeme. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou a zvolna opečeme na oleji po obou stranách. Kotlety vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 2

    Do výpeku v pánvi přidáme několik kapek worcesteru, přilijeme vývar a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu.

  • 3

    Majonézu smícháme s jogurtem, nasekanými feferonkami, protlakem, vínem, cukrem a solí.

  • 4

    Kotlety upravíme na talíře, podlijeme šťávou a přelijeme připravenou omáčkou.

  • 5

    Podáváme s hranolky nebo s rýží.

Komentáře k receptu