Medové cukroví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Med včelí
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 250 g Cukr krupice
  • 5 g Amonium
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do perníku
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 91.3 mg
  • Draslík 27.9 mg
  • Vláknina 3291 mg
  • Vitamín A 3291 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr s medem a sádlem rozehřejeme a promícháme. Přidáme vejce, mléko a postupně přisypeme mouku s práškem do perníku a amoniem. Vypracujeme těsto.

  • 2

    Připravené těsto rozválíme a vykrajujeme z něj formičkou různé tvary. Na povrchu cukroví potřeme žloutkem a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Po upečení můžeme každý kousek ozdobit bílou polevou.

Komentáře k receptu