Slepice na víně s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 5.6 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Slepice
  • 5 ks Rajčata
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Vývar slepičí
  • 1 dl Víno bílé
  • 0.17 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 699 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 764 mg
  • Bílkoviny 96 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 297.5 mg
  • Draslík 1134.2 mg
  • Vláknina 4002.3 mg
  • Vitamín A 4002.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V oleji osmahneme nadrobno nasekaný česnek, přidáme očištěné porce slepice, kečup, víno, trochu vývaru, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, pepř a sůl. Vše dusíme do měkka, během dušení porce obracíme a podléváme vývarem.

  • 2

    Očištěné, na plátky pokrájené žampiony spolu s cibulkami podusíme na másle. Přidáme je k měkkému masu, okořeníme oreganem a nasekanou petrželkou a ještě krátce podusíme.

  • 3

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu