Slepice na víně s rajčaty
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
- 5.6 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Slepice
- 5 ks Rajčata
- 8 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Oregano sušené
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 l Vývar slepičí
- 1 dl Víno bílé
- 0.17 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 699 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 27 g
- Sodík 764 mg
- Bílkoviny 96 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 297.5 mg
- Draslík 1134.2 mg
- Vláknina 4002.3 mg
- Vitamín A 4002.3 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V oleji osmahneme nadrobno nasekaný česnek, přidáme očištěné porce slepice, kečup, víno, trochu vývaru, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, pepř a sůl. Vše dusíme do měkka, během dušení porce obracíme a podléváme vývarem.
-
2
Očištěné, na plátky pokrájené žampiony spolu s cibulkami podusíme na másle. Přidáme je k měkkému masu, okořeníme oreganem a nasekanou petrželkou a ještě krátce podusíme.
-
3
Podáváme s rýží.