Bílá polévka z drůbeže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 16 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 168.6 mg
- Draslík 174 mg
- Vláknina 1398.6 mg
- Vitamín A 1398.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pečlivě očištěné a opláchnuté drůbky a vnitřnosti zalijeme vodou, mírně osolíme, uvedeme do varu a zvolna vaříme, až změknou.
-
2
Potom přidáme očištěnou, opláchnutou a na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, vše uvaříme doměkka a scedíme.
-
3
Dávku prosáté mouky za občasného promíchání mírně opražíme na sucho a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem z drůbků a zeleniny.
-
4
Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání nejméně půl hodiny zvolna vaříme.
-
5
Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
-
6
Nakonec do polévky vložíme maso z drůbků a vnitřností, které jsme nakrájeli na menší kostičky, rýži uvařenou v osolené vodě, propláchnutou a okapanou, máslo a polévku ještě krátce povaříme.
-
7
Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.