Odpalovaný sýrový koláč s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 4 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 207.7 mg
  • Draslík 67.4 mg
  • Vláknina 2523.8 mg
  • Vitamín A 2523.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu 150 ml vody, osolíme ji a rozpustíme v ní máslo (75 g). Přisypeme naráz mouku, snížíme teplotu a mícháme. Vaříme, až těsto zhoustne a odlepuje se ode dna.

  • 2

    Těsto nalijeme do mísy, necháme vychladnout. Přidáme vejce a dobře promícháme. Vsypeme nasekanou petrželku, nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Vše zamícháme.

  • 3

    Koláčovou formu vymastíme a nalijeme do ní těsto. Povrch uhladíme a koláč pečeme v silně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu