Dušená kapusta v listovém těstě
Suroviny
- 300 g Listové těsto
- 50 g Ořechy lískové
- 50 g Sýr Gouda 45%
- 100 g Šalotka
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 350 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Kapusta hlávková
- 3 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Kerblík
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.08 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 798 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 301 g
- Sodík 731 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 140.9 mg
- Draslík 1611 mg
- Vláknina 26351 mg
- Vitamín A 26351 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 320.6 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou kapustu nakrouháme, omytý pórek nakrájíme na kolečka, oloupanou mrkev krájíme na kostičky a šalotku rozčtvrtíme.
-
2
Připravenou zeleninu nasypeme spolu s nasekanými ořechy na rozpálený olej a osmahneme. Přilijeme vývar se smetanou a dusíme asi 15 minut. Směs osolíme a opepříme.
-
3
Z listového těsta vyválíme tenký plát, částí vyložíme zapékací mísu. Na těsto poklademe dušenou zeleninu, posypeme ji nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem. Okraje těsta přehneme přes zeleninu a potřeme je žloutkem. Jako pokličkou překryjeme zbylým plátem těsta a opět potřeme žloutkem.
-
4
Pokrm pečeme v silně vyhřáté troubě asi 12 minut. Každou porci ozdobíme čerstvým kerblíkem.