Dušená kapusta v listovém těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Listové těsto
  • 50 g Ořechy lískové
  • 50 g Sýr Gouda 45%
  • 100 g Šalotka
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 350 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Kerblík
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.08 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 798 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 301 g
  • Sodík 731 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 140.9 mg
  • Draslík 1611 mg
  • Vláknina 26351 mg
  • Vitamín A 26351 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 320.6 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kapustu nakrouháme, omytý pórek nakrájíme na kolečka, oloupanou mrkev krájíme na kostičky a šalotku rozčtvrtíme.

  • 2

    Připravenou zeleninu nasypeme spolu s nasekanými ořechy na rozpálený olej a osmahneme. Přilijeme vývar se smetanou a dusíme asi 15 minut. Směs osolíme a opepříme.

  • 3

    Z listového těsta vyválíme tenký plát, částí vyložíme zapékací mísu. Na těsto poklademe dušenou zeleninu, posypeme ji nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem. Okraje těsta přehneme přes zeleninu a potřeme je žloutkem. Jako pokličkou překryjeme zbylým plátem těsta a opět potřeme žloutkem.

  • 4

    Pokrm pečeme v silně vyhřáté troubě asi 12 minut. Každou porci ozdobíme čerstvým kerblíkem.

Komentáře k receptu