Jablkové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 725 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 29 g
- Sodík 957 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 69.8 mg
- Draslík 458.8 mg
- Vláknina 14822 mg
- Vitamín A 14822 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme prosátou mouku, sůl, tvaroh a vejce. Vše zpracujeme v těsto.
-
2
Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky.
-
3
Těsto vyválíme na plát a nakrájíme na stejné čtverce. Do středu položíme čtvrtky jablek, zabalíme a tvarujeme kulaté knedlíky.
-
4
Knedlíky vložíme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme.
-
5
Při podávání přelijeme knedlíky rozpuštěným máslem a posypeme je moučkovým cukrem a mletou skořicí.