Švestkové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 840 kcal
- Sacharidy 118 g
- Tuky 32 g
- Sodík 795 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 80.6 mg
- Draslík 231.3 mg
- Vláknina 8240 mg
- Vitamín A 8240 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vařícího mléka přidáme máslo, osolíme a za stálého promíchávání zasypeme prosátou hrubou moukou. Vzniklé těsto stále mícháme, až se odpaří a nelepí na stěny nádoby. Potom těsto necháme prochladnout.
-
2
Do prochladlého těsta přidáme vejce a těsto propracujeme na hladké a tažné. Rozválíme je na tenký plát a nakrájíme na čtverce 4x4cm. Do středu klademe omyté a otřené čerstvé švestky. Zabalíme knedlíky.
-
3
Knedlíky vkládáme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme.
-
4
Při podávání okapané knedlíky posypeme jemně nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme je rozpuštěným máslem.