Zeleninový krém s krupkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 80 g Krupky trhané
  • 500 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Bujón hovězí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 505 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 11.1 mg
  • Draslík 80.1 mg
  • Vláknina 12555.3 mg
  • Vitamín A 12555.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krupky spaříme vařící vodou, scedíme, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme do poloměkka. Přidáme zeleninu, vaříme vše do měkka.

  • 2

    Část zeleniny oddělíme, zbylou zeleninu i vývar s krupkami rozmixujeme a uvedeme do varu. Přidáme mléko, špetku muškátu, bujón, krátce povaříme.

  • 3

    Polévku rozdělíme na talíře, přidáme kousek másla, oddělenou zeleninu a nasekanou pažitku.

Komentáře k receptu