Zeleninový krém s krupkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 6 g
- Sodík 505 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 11.1 mg
- Draslík 80.1 mg
- Vláknina 12555.3 mg
- Vitamín A 12555.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krupky spaříme vařící vodou, scedíme, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme do poloměkka. Přidáme zeleninu, vaříme vše do měkka.
-
2
Část zeleniny oddělíme, zbylou zeleninu i vývar s krupkami rozmixujeme a uvedeme do varu. Přidáme mléko, špetku muškátu, bujón, krátce povaříme.
-
3
Polévku rozdělíme na talíře, přidáme kousek másla, oddělenou zeleninu a nasekanou pažitku.