Francouzské brambory s kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 42 g
- Sodík 911 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 129.3 mg
- Draslík 1057.8 mg
- Vláknina 13339.8 mg
- Vitamín A 13339.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané syrové brambory nakrájíme na kolečka silná asi půl centimetru. Oloupanou cibuli rozkrájíme na tenká kolečka, salám nastrouháme nebo pokrájíme na nudličky. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu.
-
2
Do pekáčku vymaštěného sádlem (nebo máslem) klademe těsně vedle sebe kolečka brambor, osolíme je a opepříme. Poklademe vrstvu kysaného zelí, nastrouhaného salámu a nakonec vrstvu cibule. Vrstvy opakujeme, horní vrstvu tvoří brambory, které ještě osolíme a opepříme.
-
3
Vše zalijeme smetanou ke šlehání a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu.