Fazole s anglickou slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 200 g Fazole bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 997.3 mg
  • Vláknina 16155 mg
  • Vitamín A 16155 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnuté fazole namočíme do studené vody nejméně na 6 hodin a potom je v téže vodě uvaříme do měkka (vodu nesolíme). Uvařené fazole slijeme na síto a necháme okapat.

  • 2

    Slaninu a oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Na pánvičce osmažíme nejdříve slaninu, na ní osmahneme cibuli. Přidáme do mísy s fazolemi, osolíme a ochutíme nasekanou feferonkou. Podle chuti okyselíme trochou octa. Vše dobře promícháme a necháme v chladu odležet.

  • 3

    Podáváme s tmavým chlebem nebo bagetou.

Komentáře k receptu