Marinované kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 510.3 mg
  • Vláknina 163.3 mg
  • Vitamín A 163.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílé víno, rozetřený česnek, olej, pepř a tymián svaříme, necháme vychladnout.

  • 2

    Omyté kuře naporcujeme, osolíme, zalijeme připravenou marinádou a necháme proležet v chladu asi 2 hodiny. Maso občas obrátíme.

  • 3

    Marinované porce přeložíme na pekáč a pečeme v troubě pod grilem. Občas obrátíme a potřeme marinádou.

Komentáře k receptu