Kuřecí vývar s masem a nudlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 13 g
- Sodík 842 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 74.3 mg
- Draslík 218.1 mg
- Vláknina 2317.6 mg
- Vitamín A 2317.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pečlivě opláchnuté kuře vložíme do hrnce, zalijeme vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla a mírně osolíme. Přidáme pepř a nové koření, očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájenou na čtvrtky a vše vaříme téměř doměkka.
-
2
Uvařené kuře vykostíme a nakrájíme na menší kousky nebo na kostičky.
-
3
Průmyslově vyráběné nebo domácí nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného promíchání je uvaříme.
-
4
Uvařené nudle scedíme, propláchneme a okapané promícháme s kuřecím masem a zalijeme trochou vývaru.
-
5
Nakonec vývar procedíme, dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
-
6
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s masem a nudlemi vkládáme do polévky při podávání.