Mandlové hrudky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 9 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 26.9 mg
- Draslík 91.2 mg
- Vláknina 1869.2 mg
- Vitamín A 1869.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté mandle, cukr, vejce a mouku promícháme na hustší těsto.
-
2
Z těsta lžičkou vykrajujeme malé hrudky, které urovnáme na máslem vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech. Každou hrudku ještě posypeme plátky mandlí, nakrájenými na nudličky.
-
3
Cukroví upečeme ve středně vyhřáté troubě.