Mandlové hrudky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 80 g Cukr moučkový
  • 100 g Mandle mleté
  • 20 g Mandle plátky
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 26.9 mg
  • Draslík 91.2 mg
  • Vláknina 1869.2 mg
  • Vitamín A 1869.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté mandle, cukr, vejce a mouku promícháme na hustší těsto.

  • 2

    Z těsta lžičkou vykrajujeme malé hrudky, které urovnáme na máslem vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech. Každou hrudku ještě posypeme plátky mandlí, nakrájenými na nudličky.

  • 3

    Cukroví upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu