Dalamánky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 14 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 75 mg
- Draslík 168.7 mg
- Vláknina 8512.5 mg
- Vitamín A 8512.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Suroviny smícháme do hladkého těsta, které se nelepí.
-
2
Necháme vykynout na teplém místě. Po vykynutí vytvarujeme bochánky a necháme je kynout.
-
3
Po 15 minutách je rozválíme na šišky a dáme na plech s pečícím papírem.
-
4
Dalamánky potřeme vejcem rozšlehaným s vodou, uděláme rýhy a posypeme kmínem a solí.
-
5
Pečeme v troubě při 180 stupních asi 20 minut.