Vepřová roláda s paprikou a párkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Párky jemné
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hrášek
  • 0.47 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 220.3 mg
  • Draslík 545.9 mg
  • Vláknina 1459.3 mg
  • Vitamín A 1459.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso rozkrojíme na plát, naklepeme, potřeme hořčicí a osolíme. Plát pokryjeme umíchanými vejci na slanině, posypeme hráškem a větší částí na nudličky nakrájených, očištěných paprik. Povrch poklademe párkem. Maso zabalíme do rolády, zavážeme nití a vložíme na jemně nakrájenou cibuli zpěněnou na oleji. Roládu po všech stranách opečeme.

  • 2

    Opečené maso podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí. Po chvíli přidáme zbylé nakrájené papriky a dusíme doměkka.

  • 3

    Hotovou roládu zbavíme nití a nakrájíme na porce. Podáváme s rýží nebo s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu