Vepřová roláda s paprikou a párkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 38 g
- Sodík 425 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 220.3 mg
- Draslík 545.9 mg
- Vláknina 1459.3 mg
- Vitamín A 1459.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso rozkrojíme na plát, naklepeme, potřeme hořčicí a osolíme. Plát pokryjeme umíchanými vejci na slanině, posypeme hráškem a větší částí na nudličky nakrájených, očištěných paprik. Povrch poklademe párkem. Maso zabalíme do rolády, zavážeme nití a vložíme na jemně nakrájenou cibuli zpěněnou na oleji. Roládu po všech stranách opečeme.
-
2
Opečené maso podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí. Po chvíli přidáme zbylé nakrájené papriky a dusíme doměkka.
-
3
Hotovou roládu zbavíme nití a nakrájíme na porce. Podáváme s rýží nebo s bramborovou kaší.