Rybí polévka třeboňská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 33 g Cibule
  • 267 g Kapr obecný
  • 133 g Vnitřnosti z kaprů
  • 33 g Celer bulvový
  • 67 g Máslo čerstvé
  • 13 g Polévkové koření
  • 7 g Petržel - nať
  • 13 g Tuk
  • 20 g Sůl
  • 33 g Petržel kořen
  • 1.3 g Kari koření
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 33 g Mrkev kořen
  • 67 g Žemle tuková
  • 67 g Protlak rajčatový
  • 130 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 700 ml Voda pitná
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1062 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 32.1 mg
  • Draslík 192.5 mg
  • Vláknina 1427.6 mg
  • Vitamín A 1427.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a opláchnuté kapří hlavy a vnitřnosti každé zvlášť uvaříme v osolené vodě. Maso z hlav obereme a spolu s vnitřnostmi nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na nudličky a uvaříme ve vývaru.

  • 3

    Z másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Zalijeme ji vlažným vývarem z hlav a vnitřností, rozšleháme metlou a přidáme vývar se zeleninou, rajčatový protlak, koření kari, maso a vnitřnosti a povaříme.

  • 4

    Před koncem varu přilijeme smetanu, přidáme polévkové koření a vše povaříme.

  • 5

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať spolu se žemlí nakrájenou na nudličky a osmahnutou na tuku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu