Rybí polévka třeboňská
Suroviny
- 33 g Cibule
- 267 g Kapr obecný
- 133 g Vnitřnosti z kaprů
- 33 g Celer bulvový
- 67 g Máslo čerstvé
- 13 g Polévkové koření
- 7 g Petržel - nať
- 13 g Tuk
- 20 g Sůl
- 33 g Petržel kořen
- 1.3 g Kari koření
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 33 g Mrkev kořen
- 67 g Žemle tuková
- 67 g Protlak rajčatový
- 130 ml Smetana 12% (konzumní)
- 700 ml Voda pitná
- 1 l Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1062 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 32.1 mg
- Draslík 192.5 mg
- Vláknina 1427.6 mg
- Vitamín A 1427.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a opláchnuté kapří hlavy a vnitřnosti každé zvlášť uvaříme v osolené vodě. Maso z hlav obereme a spolu s vnitřnostmi nakrájíme na malé kousky.
-
2
Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na nudličky a uvaříme ve vývaru.
-
3
Z másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Zalijeme ji vlažným vývarem z hlav a vnitřností, rozšleháme metlou a přidáme vývar se zeleninou, rajčatový protlak, koření kari, maso a vnitřnosti a povaříme.
-
4
Před koncem varu přilijeme smetanu, přidáme polévkové koření a vše povaříme.
-
5
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať spolu se žemlí nakrájenou na nudličky a osmahnutou na tuku vkládáme do polévky při podávání.