Rychlý koláč s hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Mascarpone
  • 800 g Hroznové víno
  • 500 ml Džus hroznový
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Želé dortové
  • 1 ks Piškotový korpus vaječný
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 45.7 mg
  • Draslík 201.4 mg
  • Vláknina 1616.7 mg
  • Vitamín A 1616.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme dortové želé podle návodu na obalu s cukrem a hroznovou šťávou. Mascarpone opatrně utřeme s bílým vínem a potřeme jím piškotový korpus.

  • 2

    Hroznové víno omyjeme, necháme okapat, rozpůlíme a jadérka odstraníme. Řeznou plochou dolů je naskládáme na mascarpone.

  • 3

    Takto naplněný korpus zalijeme dortovým želé a koláč dáme ztuhnout do lednice.

Komentáře k receptu