Nákyp z růžičkové kapusty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 37 g
- Sodík 354 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 318.5 mg
- Draslík 108.7 mg
- Vláknina 14109.8 mg
- Vitamín A 14109.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a necháme okapat.
-
2
Žloutky utřeme s máslem, přidáme strouhanku pokropenou mlékem, nasekané maso, kapustu, osolíme, opepříme a na závěr lehce vmícháme sníh z bílků.
-
3
Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhankou, směs do ní vložíme a pečeme půl hodiny v předehřáté troubě.
-
4
Nákyp podáváme se saláty.