Telecí po zahradnicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí plec
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Kedlubna
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 šálek Hrášek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 147 mg
  • Draslík 928.2 mg
  • Vláknina 11897.2 mg
  • Vitamín A 11897.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osolíme a po všech stranách opečeme na másle. Mírně podlijeme a pečeme téměř doměkka.

  • 2

    Potom k masu přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na nudličky, hrášek a vše podusíme.

  • 3

    Nakonec přidáme do šťávy máslo s moukou, povaříme a přisypeme nasekanou petrželku.

  • 4

    Pečeni nakrájíme na plátky a ozdobíme salátem a dílky rajčat.

Komentáře k receptu