Kapusta zapečená s vepřovým masem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Vepřové maso mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 6 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 hrnek Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.07 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 72.2 mg
  • Draslík 1664.8 mg
  • Vláknina 14258.8 mg
  • Vitamín A 14258.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 317.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kapustu uvaříme do poloměkka v osolené vodě.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a téměř doměkka podusíme.

  • 3

    Zapékací mísu vymastíme trochou másla, dáme do ní polovinu nasekané kapusty, na ni vrstvu masa, opět kapustu, na ni plátky rajčat, zakapeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou a půl hodiny pečeme.

Komentáře k receptu