Svítek ze zbylého dušeného hrášku (upotřebení zbytků)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 stroužek Česnek
  • 1 šálek Hrášek
  • 0.75 šálek Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 366 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 269.3 mg
  • Draslík 263.1 mg
  • Vláknina 7726.5 mg
  • Vitamín A 7726.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme ze žloutky, přidáme dušený prolisovaný hrášek, česnek utřený se solí a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků se strouhankou.

  • 2

    Upečeme v tukem vymaštěném pekáči v troubě.

Komentáře k receptu