Fazolové lusky dušené s kyselou smetanou a koprem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 17 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 38.5 mg
- Draslík 751.2 mg
- Vláknina 13824.5 mg
- Vitamín A 13824.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté fazolky zbavíme vláken, šikmo nakrájíme a vložíme na rozehřáté máslo. Osolíme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka a téměř do vysmahnutí šťávy. Poté přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou a krátce podusíme.
-
2
Na závěr přidáme vypraný a jemně nasekaný kopr a po odstavení z ohně dochutíme citrónovou šťávou.