Fazolové lusky dušené s kyselou smetanou a koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Fazolové lusky zelené
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 0.5 šálek Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 38.5 mg
  • Draslík 751.2 mg
  • Vláknina 13824.5 mg
  • Vitamín A 13824.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté fazolky zbavíme vláken, šikmo nakrájíme a vložíme na rozehřáté máslo. Osolíme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka a téměř do vysmahnutí šťávy. Poté přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou a krátce podusíme.

  • 2

    Na závěr přidáme vypraný a jemně nasekaný kopr a po odstavení z ohně dochutíme citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu