Fazolové lusky zapečené s krémem
Suroviny
- 750 g Fazolové lusky zelené
- 50 g Sýr Ementál (Primátor)
- 150 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 18 g
- Sodík 378 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 268.6 mg
- Draslík 490.8 mg
- Vláknina 10511.2 mg
- Vitamín A 10511.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné fazolky zbavíme vláken, nakrájíme na menší kousky, vložíme na lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme doměkka mírně podlité.
-
2
Lžící másla vymaštěnou zapékací mísu vysypeme strouhankou, fazolky do ní vložíme, zalijeme osolenými vejci smíchanými s nastrouhaným sýrem a zapečeme.
-
3
Z bílků připravíme tuhý sníh, zlehka vmícháme žloutky, mouku a sůl. Připravený krém rozetřeme na povrch fazolek a v troubě necháme zrůžovět. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.