Hodonínské špízy
Suroviny
- 100 g Sýr Palivec
- 100 g Anglická slanina
- 100 g Sýr Moravský bochník 45%
- 33.34 ml Olej stolní
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Jablka
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 šálek Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 28 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 120.5 mg
- Draslík 148.3 mg
- Vláknina 1774.2 mg
- Vitamín A 1774.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýry, slaninu, očištěnou papriku a jablko nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Střídavě je napichujeme na špejle, osolíme a okořeníme.
-
2
Z mouky, vejce, mléka a soli připravíme řidší těstíčko. Špízy do něj namočíme, obalíme ve strouhance a smažíme v horkém oleji.
-
3
Ihned podáváme.