Hodonínské špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Sýr Palivec
  • 100 g Anglická slanina
  • 100 g Sýr Moravský bochník 45%
  • 33.34 ml Olej stolní
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 120.5 mg
  • Draslík 148.3 mg
  • Vláknina 1774.2 mg
  • Vitamín A 1774.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýry, slaninu, očištěnou papriku a jablko nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Střídavě je napichujeme na špejle, osolíme a okořeníme.

  • 2

    Z mouky, vejce, mléka a soli připravíme řidší těstíčko. Špízy do něj namočíme, obalíme ve strouhance a smažíme v horkém oleji.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu