Brukvové zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 89 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 1 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0.3 mg
- Draslík 538.8 mg
- Vláknina 10310.5 mg
- Vitamín A 10310.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brukve oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle.
-
2
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme brukve, kmín, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Poté zelí okyselíme a přisladíme dle chuti. Dle obliby můžeme zahustit lžičkou hladké mouky, smíchané s vodou a krátce povařit.
-
3
Zelí podáváme jako přílohu k pečením a knedlíkům.