Hovězí steak se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 600 g Hovězí svíčková
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.7 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 97.9 mg
  • Draslík 498.9 mg
  • Vláknina 82.2 mg
  • Vitamín A 82.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, osolíme a okořeníme. Steaky opečeme po obou stranách na oleji.

  • 2

    Každý upečený steak posypeme nastrouhaným sýrem, zalijeme kysanou smetanou rozmíchanou s koprem a dáme prohřát do trouby.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu