Brukev dušená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 93 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 1 g
- Sodík 293 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0.6 mg
- Draslík 593.2 mg
- Vláknina 10941.8 mg
- Vitamín A 10941.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brukve (neboli kedlubny, jedná se o shodný druh) oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, podlijeme vývarem a dle chuti osladíme. Dusíme 15 minut. Jakmile jsou měkké, zahustíme máslem smíchaným s moukou, které po malých kouscích přidáváme do šťávy.
-
2
Dušené brukve podáváme k vařenému hovězímu masu.