Oříškový pudink ze škrobové moučky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ořechy vlašské
  • 100 g Cukr krupice
  • 40 g Solamyl
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 105.1 mg
  • Draslík 135.2 mg
  • Vláknina 3350 mg
  • Vitamín A 3350 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 776 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Solamyl rozmícháme se žloutkem v troše studeného mléka. Zbylé mléko osladíme, přidáme vanilkový cukr a přivedeme k varu. Odstavíme z ohně, přilijeme v mléce rozmíchaný Solamyl. Směs dáme znovu na oheň a necháme přejít varem.

  • 2

    Do prochladlého pudinku zamícháme žloutek, mleté oříšky a pevný sníh, ušlehaný z bílku.

  • 3

    Pudink nalijeme do pohárů, ozdobíme celými ořechy a necháme v chladu ztuhnout.

Komentáře k receptu