Oříškový pudink ze škrobové moučky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 23 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 105.1 mg
- Draslík 135.2 mg
- Vláknina 3350 mg
- Vitamín A 3350 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 776 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Solamyl rozmícháme se žloutkem v troše studeného mléka. Zbylé mléko osladíme, přidáme vanilkový cukr a přivedeme k varu. Odstavíme z ohně, přilijeme v mléce rozmíchaný Solamyl. Směs dáme znovu na oheň a necháme přejít varem.
-
2
Do prochladlého pudinku zamícháme žloutek, mleté oříšky a pevný sníh, ušlehaný z bílku.
-
3
Pudink nalijeme do pohárů, ozdobíme celými ořechy a necháme v chladu ztuhnout.