Rýžová kaše s máslem a skořicí

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 600 g Rýže loupaná
  • 10 g Sůl
  • 300 g Cukr moučkový
  • 3 g Skořice mletá
  • 300 g Máslo čerstvé
  • 3 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 66 mg
  • Draslík 48.2 mg
  • Vláknina 3678.6 mg
  • Vitamín A 3678.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži přebereme, propláchneme a prolijeme vařící vodou. Nasypeme ji do vařícího mléka, mírně osolíme a bez míchání zvolna zavaříme. Pod poklicí rýži udusíme na kaši.

  • 2

    Porce kaše sypeme směsí moučkového cukru se skořicí a přeléváme rozpuštěným máslem.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu