Chlebový nákyp s červeným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 28 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 295.7 mg
- Draslík 199.8 mg
- Vláknina 2936 mg
- Vitamín A 2936 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo utřeme s cukrem a se žloutky do pěny. Střídavě přidáváme nastrouhaný chléb a červené víno. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků, nastrouhané oříšky a citronovou šťávu.
-
2
Hmotu vložíme do vymazané, strouhaným chlebem vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
-
3
Nákyp podáváme s malinovým sirupem.