Žampiony ve žloutkové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 286.7 mg
  • Draslík 434.2 mg
  • Vláknina 2641.5 mg
  • Vitamín A 2641.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, nožky odřízneme, kloboučky oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme je na máslo, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a podusíme 5 minut.

  • 2

    Potom houby zaprášíme moukou, přilijeme vodu a dusíme ještě 10 minut. Šťávu slijeme, rozšleháme do ní žloutky, přidáme houby a znovu prohřejeme. Nakonec přidáme kousek másla a nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu