Bramborák ze syrových a vařených brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Brambory
  • 3 ks Brambory vařené
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 šálek Mouka polohrubá
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 0.11 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 126.1 mg
  • Draslík 951.9 mg
  • Vláknina 12714 mg
  • Vitamín A 12714 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nastrouháme, vylouženou vodu slijeme a přelijeme horkým mlékem, aby brambory nečernaly. Přidáme česnek utřený se solí, rozšlehaná vejce, majoránku a nastrouhané vařené brambory. Dle potřeby zahustíme moukou.

  • 2

    Bramboráky pečeme v troubě v silnostěnném pekáči vymaštěném tuhým sádlem. Dobře vypékáme, aby byly silné kůrky.

Komentáře k receptu