Bramborák ze syrových a vařených brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 4 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 126.1 mg
- Draslík 951.9 mg
- Vláknina 12714 mg
- Vitamín A 12714 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nastrouháme, vylouženou vodu slijeme a přelijeme horkým mlékem, aby brambory nečernaly. Přidáme česnek utřený se solí, rozšlehaná vejce, majoránku a nastrouhané vařené brambory. Dle potřeby zahustíme moukou.
-
2
Bramboráky pečeme v troubě v silnostěnném pekáči vymaštěném tuhým sádlem. Dobře vypékáme, aby byly silné kůrky.