Sejkory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 ml Sádlo vepřové škvařené
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Brambory
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 158.9 mg
  • Draslík 554.3 mg
  • Vláknina 6587.8 mg
  • Vitamín A 6587.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, oloupané brambory nastrouháme, vodu slijeme, povrch brambor polijeme šálkem horkého mléka. Přimícháme česnek utřený se solí, majoránku, pepř, vejce a zamícháme mouku.

  • 2

    Z těsta lijeme tenké placky na plotýnku potřenou štětcem namočeným v sádle.

  • 3

    Vypékáme dokřupava a upečené mastíme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu