Bramborové škubánky s mákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 811 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1200 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 29.1 mg
- Draslík 960.8 mg
- Vláknina 20080 mg
- Vitamín A 20080 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory omyjeme, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Vodu z vařících brambor asi z poloviny slijeme, brambory zasypeme prosátou moukou a pomocí obrácené vařečky uděláme do hmoty otvory až ke dnu. Pod poklicí necháme brambory zvolna pařit asi 20 minut.
-
2
Potom směs brambor s moukou promícháme, osolíme a vymícháme na hladkou hmotu.
-
3
Lžící namočenou v horkém tuku vykrajujeme z hmoty noky - škubánky. Sypeme je mletým mákem s cukrem a mastíme rozpuštěným sádlem nebo máslem.
-
4
Ihned podáváme.