Zelí z tykve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 15 g
- Sodík 186 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 12.4 mg
- Draslík 205 mg
- Vláknina 2922.5 mg
- Vitamín A 2922.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme očištěnou, na nudličky rozkrájenou tykev, kmín, sůl a dusíme asi 5 minut. Potom zaprášíme moukou a zalijeme trochou vody.
-
2
Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Přidáme ji k tykvi, okyselíme, zalijeme zbylou vodou a povaříme asi 2 minuty.
-
3
Podáváme k masu.