Tykev dušená na cibulce s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 11 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 134.7 mg
- Draslík 209.9 mg
- Vláknina 1545 mg
- Vitamín A 1545 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle.
-
2
Očištěnou, jader zbavenou a na kostičky pokrájenou tykev vložíme na zpěněnou cibulku, osolíme a dusíme do měkka.
-
3
Nakonec přilijeme rozkvedlaná vejce a necháme je srazit.