Tykev dušená na cibulce s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 250 g Tykev
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 127 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 134.7 mg
  • Draslík 209.9 mg
  • Vláknina 1545 mg
  • Vitamín A 1545 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle.

  • 2

    Očištěnou, jader zbavenou a na kostičky pokrájenou tykev vložíme na zpěněnou cibulku, osolíme a dusíme do měkka.

  • 3

    Nakonec přilijeme rozkvedlaná vejce a necháme je srazit.

Komentáře k receptu